Abaujkér Wesley Iskola
A végzős szakács osztály segítségével kipróbáltuk a vizsgamunkákat, a pogácsát és a kuglófot. Február 18-án lesz a falusi-vendéglátósok szintvizsgája. Szurkoljunk Nekik!!
Márvány kuglóf
Hozzávalók:
18 dkg vaj
6 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg finom liszt1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál kakaó
A tojásokat szétválasztjuk, vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a tojásfehérjéből felvert habot, majd a sütőport és a lisztet. A fele tésztát beleöntjük a formába, a másik felét összekeverjük a kakaóporral és utána öntjük a formába. 180 fokon 40 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Készítette: 11/szakács osztály
Lakatos Barbara
Lakatos Szilvia
Tóth Anasztázia
Sajtos pogácsaHozzávalók:
1 kg finom liszt
25 dkg margarin
4 dl tejföl
1 tojás
1 élesztő
1 evőkanál só
2 evőkanál kakaó
20 dkg reszelt sajt
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt (élesztő, 1-2 dl langyos tej, kevés cukor), majd a tejfölt, a tojást, a sót és a reszelt sajtot. Miután jól kidolgoztuk a tésztát, pihentessük legalább 1 óráig hűtőben, ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojássárgájával megkenjük, a tetejére tehetünk szezámmagot, reszelt sajtot vagy köménymagot. 200 fokos sütőben sütjük 20 percig.
Jó étvágyat kívánunk!
Készítette: 11/szakács osztály
Lakatos Barbara
Lakatos Szilvia
Tóth Anasztázia